Visby Sommarhockey 2020

när den är som bäst, hetast och säkrast!

På Visby Sommarhockey arbetar vi med alla de färdigheter vi tror kan vara till din hjälp för att du skall utvecklas som hockeyspelare, oavsett vilken nivå du befinner dig på i dagsläget. Våra träningsmetoder och övningsval är noga genomtänkta, utvalda och kommer vara så matchlika situationer som möjligt.

Övningarna kommer givetvis vara anpassade för att tillfredsställa alla typer av spelare. Svenska Hockeyskolan kommer också lära ut ett säkert närkampsspel genom de viktigaste delarna i sin unika Body Checking Clinic.

Alla våra tränare på SHS Junior Elite Campen har erfarenhet av att utbilda juniorspelare på den internationella absoluta toppnivån.

Ett samarbete mellan Visby Roma Hockey och Svenska Hockeyskolan.

Kontakt: info@svenskahockeyskolan.se

NYHET
TJEJGRUPP
Sommarhockey i Visby har nöjet att erbjuda en separat tjejgrupp under vecka 31.
Vi är mycket flexibla både då det gäller åldrar och kunskapsnivå.

Då vi uteslutande jobbar med varje spelares individuella utveckling är ålder och kunskapsnivå inte så viktigt.

Viktigt är att varje spelare känner sig trygg, blir sedd, får nivåanpassad träning och kontinuerlig feedback på sin utveckling.

Vi erbjuder:
Dagelev
2 ispass om dagen
Frukost, lunch och mellanmål
Fyspass
Off-ice pass
Teori
Pris: 4295 kr

Internatelev all-inclusive NYHET!

Inklusive båtbiljetter tur och retur + hämtning och lämning i Nynäshamn. Mer info nedan:
2 ispass om dagen
Frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål
Fyspass
Off-ice pass
Teori
Kvällsaktiviteter
Boende på Rävhagen i riktiga sängar, precis bredvid ishallen.
Pris: 5795 kr

Ni kan kontakta oss för mer information.
Mail:  info@svenskahockeyskolan.se
Telefon: 072-8395316

RABATT FÖR GOTLANDS-SPELARE!

Även i år erbjuder vi 500kr rabatt till spelare i Gotlands-klubbarna Sudret, Visby-Roma och Graip. Ange er förening när ni anmäler er.

NYHETER ALL-INCLUSIVE:

I år ingår det också båtbiljetter tur och retur till Gotland, där vi hämtar och lämnar barnen vid färjan vid campens början och slut. Ledare kommer möta upp barnen i Nynäshamn och åka tillsammans med dem till Gotland, och sedan följa dem hem till Nynäshamn när campen är slut. Det finns även ledare på plats vid övernattningen. Om ni har några frågor kontakta oss gärna på mejl.

visby_sommarhockey17

Vecka 30

20-24 juli
Inskrivning och friåkning 19 juli
Födda 05 – 12 (undantag kan göras)
Anmälan

Vecka 31

27 juli – 31 juli
Inskrivning och friåkning 26 juli
Födda 05-12 (undantag kan göras)
Anmälan

SHS Junior Elitehelg

24-26 juli
Inskrivning 24 juli
Födda 03-05 (undantag kan göras)
Anmälan

SHS Junior Elitevecka

27 juli – 31 juli
Inskrivning och friåkning 26 juli
Födda 03-05 (undantag kan göras)
Anmälan

Ingår i alla grupper:

 • Hockeyinriktad fysträning
 • Klubbteknik med Better Hockeys Sweden produkter
 • Teori
 • Lagledare på varje grupp som följer gruppen
 • Alla deltagare får en Sommarhockey T-shirt

SHS Junior Elite Camp

Pris
24-26 juli 2195 kr (8 ispass) och 27 juli – 31 augusti 4295 kr. I priset ingår alla kostnader för utbildning, frukost, lunch och mellanmål. (För internat all-inclusive kostar det + 600kr för helgen och +1500kr för veckan, då ingår riktig säng på Rävhagens vandrarhem samt middag och kvällsmål + biljett till och från Visby.)

SHS Junior Elite Camp riktar sig i huvudsak till spelare födda 2003-2005 (undantag kan göras) som vill lite mer. Under SHS Junior Elite Camp kommer vi jobba intensivt med de färdigheter som krävs för att utvecklas till en riktigt välutbildad och framgångsrik ishockeyspelare.

De områden vi kommer lägga särskild tonvikt på isträningarna är avancerad skridskoteknik, passningsteknik och mottagningar i hög fart, målskytte, Body Checking, Net Drive, spelvändningar och matchsituationer.

Vi kommer filma träningarna och ha videoanalys på våra teoripass i syfte att medvetandegöra för spelarna hur de kan förbättra sina färdigheter. Utanför isen kommer vi ha hockeyinriktad fysträning av välutbildade instruktörer samt off- ice klubbteknikträning med produkter från Better Hockey.

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften 1000 kr betalas i samband med anmälan och din plats är säkrad. Resterande del betalas senast 15 maj. Vid återbud återbetalas anmälningsavgiften enbart vid uppvisande av läkarintyg.

Mer information och schema
Information om Sommarhockeyns program, schemaläggning, gruppindelningar, tränare, instruktörer och inte minst campens menyer kommer under våren/sommaren 2020.

Försäkring
Svenska Ishockeyförbundet auktoriserar enbart föreningar och inte företag. Detta innebär att spelare inte är försäkrad via Svenska Ishockeyförbundet under lägret. Svenska Hockeyskolan försäkrar sina elever genom Folksam Idrott.

Huvudinstruktörer

Vecka 31: Ola Andersson, Jeff Compton, Andrey Levitin samt fler gästande tränare.

Vecka 32: Ola Andersson, Jeff Compton, Andrey Levitin samt fler gästande tränare Läs mer om oss här.

Här ser du de områden vi kommer att jobba med:

 • Fair Play och Respekt
 • Regelkunskap
 • Balans
 • Angling
 • Timing
 • Spelet med klubban
 • Kroppskontakt
 • Krympa ytor
 • Spelet vid sargen
 • Riskanalys
 • Täcka skott
 • Passningar/mottagningar
 • Åkriktningsförändringar
 • Styrningar
 • Frilägen
 • Utrustning/säkerhet
 • Skridskoåkning
 • Koordination
 • Positionering
 • Gap control
 • Blade on blade
 • Ge och ta emot tacklingar
 • Spelet kring målen
 • Box out
 • Danger zone
 • Tekningar
 • Inbrytningar
 • Skott
 • Returtagning
 • Klubbteknik/finter

Målvaktsutbildning

Målvakterna har fyra ispass/dag varav ett specifikt ispass med välutbildad målvaktstränare. De tre övriga ispassen  har målvakterna med sin ordinarie grupp där det ges tillfälle att träna och vidareutveckla dom tekniker dom har tränat på och lärt sig på sitt specifika målvaktspass. Utöver ispassen kommer målvakterna att ha specifik målvaktsfys och teori där videoanalyser kommer vara ett inslag i utbildningen.

better

Better Hockey Sweden

Off ice träning på Svenska hockeyskolan innebär att man jobbar med klubbteknik och andra finurligheter samt fysträning och teori. På vår träning off-ice använder vi produkter från Better Hockey Sweden, Europas ledande företag inom off-ice. Fler än 40 svenska proffs i NHL tränar med produkter från Better Hockey Sweden.  Vi lovar att du aldrig tidigare haft en roligare och mer effektiv träning off-ice.

Body Checking Clinic och Net Drive

Body Checking Clinic syftar till att spelare lär sig att vinna fördel till pucken på ett säkert och respektfullt sätt till regler och motståndare. Vi lägger särskild vikt vid att lära spelare ett spel där våld mot huvudet undviks. Vår Body Checking Clinic ligger i linje med Svenska ishockeyförbundets syn på närkampsspel och har också mycket starka inslag från USA Hockey och Hockey Canada.

Net Drive lär spelare att skapa kvalificerade målchanser i hög fart då de kommer in i anfallszonen genom snabb och smart skridskoåkning, hårda och precisa passningar, läckra finter och snabba skott.

Net Drive är en strategi och ett spelsätt som används för att skapa målchanser. Praktiken innebär att gå i hög fart mot mål, antingen som puckförare eller utan puck och läsa av situationen var målchanserna kommer att uppenbara sig. Net Drive kännetecknas av ”attack mentalitet” där inställning, mental styrka, smartness och mod är nödvändiga komponenter. Spelare som använder denna strategi och har dessa egenskaper är mycket respekterade och värdefulla för sina lag.

Net Drive gör att spelarna i försvarande lag tvingas välja att antingen försöka hindra puckförare från att nå fram till mål eller att välja att säkra ytan framför mål, i det så kallade ”slottet”. Det tvingar även det försvarande laget att lösa situationer i högre fart. Net Drive utgör också ett hot för målvakten, dels genom ett överraskande skott från kanten och dels genom en passning över centrallinjen till en instörtande anfallare.

Net Drive medför också att puckföraren kan skjuta för returtagning så att de instörtande spelarna kan ta hand om returer i målvaktens absoluta närhet och även ta hand om de puckar som hamnar i de så kallade returytorna, vilket är vanligt förekommande i modern hockey.

Sammantaget skapar Net Drive många och högkvalificerade målchanser samtidigt som Body Checking Clinic lär spelare att förhindra dessa. Detta motiverar Svenska hockeyskolans val att på samma eller separata camper, lära ut båda färdigheterna då de går hand i hand. Våra innovativa och kreativa metoder och vårt pedagogiska förhållningssätt är nyckeln till alla deltagares utveckling. Vi är övertygade om att korrekta instruktioner, rätt teknik och repetitioner ger optimal inlärning. Vi försäkrar att alla deltagare får detaljerad individuell feedback i syfte att maximera sina inlärningsprocesser.

Vi vill med vår Sommarhockey skapa en miljö och vi anpassar våra träningar så de kan vara lämpliga för alla olika inlärningsstilar. Vi tror att vårt engagemang och entusiasm är viktiga delar för spelarnas utveckling och därför är vi mycket noga med tränarnas delaktighet och interagerande med spelarna på såväl isen och omklädningsrummet som i matsalen och i korridorerna. Vi anser också att tid för samtal, reflektion och kontinuerlig feedback är viktiga inslag för att skapa bra inlärningsmöjligheter för hockeyspelare.

Matchtröjor

Svenska Hockeyskolan använder sig av unika matchtröjor som träningströjor på sina läger. Dessa tröjor lånar man, men man kan även beställa sin egen att ha på lägret och sedan ta med sig hem som minne. Priset är 499 kr och då får man tröjan med sitt eget namn och nummer på ryggen. Beställning gör man senast den 15 maj.

Beställningar på matchtröjor som inte är betalade 15 maj tillverkas ej!

mt

 

Visby Sommarhockey

– Ett samarbete mellan Visby Roma Hockey och Svenska Hockeyskolan AB

shs_logotyp

Med reservation för ändringar.