Privat träning

Vi erbjuder individuell träning eller träning för mindre grupper. Det kan handla om enstaka pass eller en serie pass för att förfina de färdigheter du önskar. Det kan också handla om att under en längre period planera in träningstillfällen efter eget önskemål.

Om du önskar kan vi göra en grundlig inventering och videoanalys av dina färdigheter och komma med förslag på hur vi kan hjälpa dig att komma närmare dina mål.

Hur bokar jag? Var är ispassen? Hur stor är en mindre grupp? Vad kostar det?

Är du intresserad av att få mer information om privat träning är det bara att du kontaktar oss.

Lagträning / Förening

Som tränare kan det vara nyttigt och lärorikt att kunna ta ett steg tillbaka och kunna observera sina spelare under en träning, något som är mycket svårt då man själv planerat och skall genomföra träningen med allt vad det innebär.

Vi erbjuder att komma till ert lag/förening och köra specialinriktade ispass. Innehållet i ispassen kan ni själva bestämma eller så kan vi tillsammans komma överens om innehållet.

Något som varit mycket uppskattat och populärt är att vi kommit ut och haft närkampsspel som tema. Denna ”Body Checking Clinic” ligger i linje med Svenska ishockeyförbundets syn på närkampsspel och har mycket starka inslag från Hockey Canada hur man lär sig vinna fördel till pucken på ett effektivt, säkert och respektfullt sätt till regler och motståndare.

Särskild vikt läggs på att lära sig ett närkampsspel där våld mot huvudet undviks.

Är du intresserad av att få mer information om lagträning är det bara att du kontaktar oss.

Net Drive

Net Drive innebär att gå i hög fart mot mål, antingen som puckförare eller utan puck och veta att pucken kommer spelas eller skjutas mot mål. Net Drive kännetecknas av ”attack mentalitet” där inställning, mental styrka, smartness och mod är nödvändigt. Spelare som har dessa egenskaper är mycket respekterade och värdefulla för sina lag.

Net Drive ”stretchar” anfallszonen och tvingar försvararna att antingen försöka hindra attackerande spelare från att nå fram till målet eller välja att säkra ytan i ”slottet”. Net Drive tvingar det försvarande laget att lösa situationer i högre fart, vilket ger anfallande spelare stora fördelar.

Net Drive utgör också ett stort hot för målvakten då det kan komma skott från kanten samtidigt som en spelare driver hårt på mål. I dessa situationer kan målvakten bli tveksam i sitt agerande och det kan medföra kvalificerade målchanser, dels genom ett överraskande skott från kanten och dels genom en passning till den instörtande spelaren. Net Drive gör att målvakten måste spela lite mer defensivt och inte komma ut mot puckföraren vilket ytterligare ökar målchanserna.

Något som också skapar kvalificerade målchanser är att anfallande spelare skjuter för returtagning så de instörtande spelarna kan ta hand om returer i målvaktens absoluta närhet, och även ta hand om de puckar som hamnar i de så kallade returytorna.

Body Checking Clinic

Body Checking Clinic syftar till att spelare lär sig att vinna fördel till pucken på ett säkert och respektfullt sätt till regler och motståndare. Body Checking Clinic lägger särskild vikt vid att lära spelare ett spel där våld mot huvudet undviks. Vår Body Checking Clinic ligger i linje med Svenska ishockeyförbundets syn på närkampsspel och har också mycket starka inslag från USA Hockey och Hockey Canada.