Instruktörer Svenska Hockeyskolan

ola_3

Ola Andersson
Huvudinstruktör

Ola Andersson, född 1962, har en mycket lång och bred erfarenhet inom ishockeyn. Han spelade på absolut elitnivå under 15 år. Ola fostrades i Huddinge och var med och vann S:t Erikscupen (nuvarande Stockholm Hockey Cup) med Huddinges 62:or och TV- pucken med Stockholms 62:or. Under många år var han en mycket utpräglad målskytt i dåtidens Division 1 (nutidens Allsvenskan). Han gjorde 208 mål på 269 matcher vilket gör att Olas specialområde som tränare är just målskytte och övrig puckbehandling. Han spelade 2 säsonger i Djurgården, 1988/89 och 1989/90 vilket resulterade i 2 SM guld. Efter Djurgården blev SSK den nya klubbadressen och efter några allvarliga skador varvade Ola ner som spelande tränare i MB hockey.

Ola har varit tränare sedan 1994 på olika nivåer och åldrar bl. a Huddinges Team 1987 med Dick Axelsson och Jhonas Enroth, Huddinges J 18 Elit med bl.a Linus Klasen, Huddinges Team 1993 där fler än en handfull spelare har representerat de olika landslagen. Han har också tränat Hammarby J 18 Elit, Nacka J 18 Elit, Nacka A-lag i div 1 och Wings HC A-lag i div 1.

Ola arbetade under några år på Svenska ishockeyförbundet som Hockeykonsulent och var med att ta fram det material som finns i förbundets olika utbildningsmaterial. Han användes också flitigt som isinstruktör på förbundets olika utvecklingscamper och U16 och J18 landslagsläger.

Ola är förbundstränare och har Steg 3 utbildning och HUT (Högre Ungdom Tränare). Civilt har Ola högskoleexamen i bl.a psykologi och pedagogik.

Han är vid sidan av sina tränaruppdrag även domare och domaransvarig i 6 föreningar i Stockholm, där han ansvarar för rekrytering och coaching av unga domare. Detta gör att Ola har ytterligare en dimension i sitt förhållningssätt som tränare och pedagog. Ola är mycket pedagogisk och innovativ i sitt sätt att lära ut ishockeyns alla färdigheter.

Niklavs Birovs