Instruktörer Svenska Hockeyskolan

ola_3

Ola Andersson
Huvudinstruktör

Ola Andersson, född 1962, har en mycket lång och bred erfarenhet inom ishockeyn. Han spelade på absolut elitnivå under 15 år. Ola fostrades i Huddinge och var med och vann S:t Erikscupen (nuvarande Stockholm Hockey Cup) med Huddinges 62:or och TV- pucken med Stockholms 62:or. Under många år var han en mycket utpräglad målskytt i dåtidens Division 1 (nutidens Allsvenskan). Han gjorde 208 mål på 269 matcher vilket gör att Olas specialområde som tränare är just målskytte och övrig puckbehandling. Han spelade 2 säsonger i Djurgården, 1988/89 och 1989/90 vilket resulterade i 2 SM guld. Efter Djurgården blev SSK den nya klubbadressen och efter några allvarliga skador varvade Ola ner som spelande tränare i MB hockey.

Ola har varit tränare sedan 1994 på olika nivåer och åldrar bl. a Huddinges Team 1987 med Dick Axelsson och Jhonas Enroth, Huddinges J 18 Elit med bl.a Linus Klasen, Huddinges Team 1993 där fler än en handfull spelare har representerat de olika landslagen. Han har också tränat Hammarby J 18 Elit, Nacka J 18 Elit, Nacka A-lag i div 1 och Wings HC A-lag i div 1.

Ola arbetade under några år på Svenska ishockeyförbundet som Hockeykonsulent och var med att ta fram det material som finns i förbundets olika utbildningsmaterial. Han användes också flitigt som isinstruktör på förbundets olika utvecklingscamper och U16 och J18 landslagsläger.

Ola är förbundstränare och har Steg 3 utbildning och HUT (Högre Ungdom Tränare). Civilt har Ola högskoleexamen i bl.a psykologi och pedagogik.

Han är vid sidan av sina tränaruppdrag även domare och domaransvarig i 6 föreningar i Stockholm, där han ansvarar för rekrytering och coaching av unga domare. Detta gör att Ola har ytterligare en dimension i sitt förhållningssätt som tränare och pedagog. Ola är mycket pedagogisk och innovativ i sitt sätt att lära ut ishockeyns alla färdigheter.

Steve Baek
Skate instruktör

Steve har under 10 år arbetat som instruktör i Canada och han driver sin egen Academy i Toronto. Han har utvecklat, förfinat och förädlat skridskoåkningen hos hundratals toppspelare på den högsta internationella nivån.

Steve kommer ursprungligen från Korea och som aktiv spelade han i Asian leauge och han har representerat Korea vid 4 VM.

Steve är i dagsläget chefsinstruktör i Torun(Polen) där han ansvarar för spelarutvecklingen.

Andrey Levitin
Skills instruktör

Andrey, vårt senaste tillskott av tekniktränare! Andrey kommer från Ryssland där han jobbar med att hålla hockeycamper samt privatträning inom klubbteknik, skridskoteknik, målskytte mm. Han anses vara en av de bästa inom sitt område och har ett mycket gott rykte över hela världen som tekniktränare!

Innan han sadlade om till tränare var han spelare på mycket hög nivå, och har t.ex. representerat CSKA Moskva och Rysslands U18-lag. Utöver detta jobbar han som Shooting Consultant åt Bauer Hockey Russia, vilket visar på hans höga nivå!

Andrey är mycket aktiv på Instagram och du hittar han under @levitin_and där han lägger ut videor från sina träningspass!

Jeff Compton
Instruktör

Jeff kommer från Kanada och jobbar just nu som tränare på Victoria University, där han har hand om skollaget Victoria Royals. Jeff är en mycket erfaren tränare som anses vara inom världseliten när det gäller individuell spelarutveckling, och vi är mycket glada över att ha fått samarbeta med honom på våra camper!

Läs mer om Jeff här!

henryacres foto2

Henry Acres
Huvudinstruktör Norrland

Henry Acres är född 1975 i Palmeron, Canada och bor nu i Luleå. Henry har fått hela sin hockeyfostran inom Hockey Canadas suveräna program och spelade juniorhockey i BCHL. Under sin juniortid spelade han mot stjärnspelare som Steve och Martin Karyia, Brendan Morrison, Jason Krog och många fler.

Henry kombinerade sitt spelande med studier på Mount Royal College i Calgary och var med och vann de canadensiska mästerskapen innan han lämnade Canada för en nio år lång proffskarriär. Han spelade som professionell hockeyspelare i USA, Australien, Norge, Ungern och Sverige. I Sverige spelade han i Arboga och Asplöven i division 1 och Allsvenskan.

Sedan 2003 har Henry tränat och utvecklat spelare, allt från hockeyskolan till fullblodsproffs. Detta har han gjort i egen regi, Acres Hockey Training, på Vancouver Island. I dagsläget är Henry ofta inbjuden till olika camper i Sverige, Finland, Ryssland, Lettland, Polen och Ungern. Sedan Henry avslutade sin egen spelarkarriär har han också haft flera tränaruppdrag i Sverige, Finland och Ungern.

Säsongen 2013/14 var Henry assisterande tränare och videocoach i Asplöven (Allsvenskan) där han hade hand om coaching och spelarutveckling av lagets backar. Han var också mentor åt Asplövens coacher i J20, J18, U16 och U14 då det gällde individuell spelarutveckling.

Denna säsong är Henry assisterande coach och videocoach i Kalix HC i division 1 och även headcoach för Kalix HC J20/J18.

Henry har High Performance 1-utbildning från Hockey Canada och i Sverige har Henry genomgått Svenska ishockeyförbundets alla utbildningar till JS 2.

Henry sprider inte bara glädje och entusiasm vid varje träningstillfälle, han visar också sin ohämmade passion till hockeyn genom att se de små detaljerna och finjustera dessa så spelare kan utvecklas maximalt.

Henrys förhållningssätt och träningsmetoder fokuserar på varje spelares individuella växande och spelarens resa mot vuxenvärlden där hockeyn är fordonet.

220px-HåkanAndersson

Håkan Andersson
Rådgivare, mentor och motivator

Håkan Andersson är en av de mest framgångsrika NHL-scouterna genom alla tider.  Han har i mer än 25 år arbetat åt Detroit Red Wings, de senaste 15 åren som chefsscout i Europa. Hans förmåga att identifiera talangfulla spelare som sedan verkligen blir världsspelare är extremt träffsäker. Eller vad säger ni om Henrik Zetterberg, Pavel Datsyuk och Niklas Kronwall för att nämna några i raden av dagens storspelare.

Han har givetvis ett tränat öga för att se en spelares svagheter, styrkor och vad de på längre sikt måste jobba på för att nå den verkliga toppen. Under sina år som scout har han sett många tusen spelare och hans sinne att se detaljer gör honom unik och positionerar honom enkelt bland de 100 mest inflytelserika personerna i hela hockeyvärlden.

Håkan kommer i mån av tid vara delaktig på Svenska hockeyskolans camper för att ha föreläsningar och motivationssamtal med våra deltagare. Håkan kommer också finnas till hands för att vara bollplank och rådgivare i frågor som kan dyka upp från såväl spelare som föräldrar.

Håkan kommer ursprungligen från Tumba och han fick sin hockeyfostran av ingen mindre än Tomas Storm, som fortfarande arbetar framgångsrikt som tekniktränare.