Halmstad Sommarhockey 2019

när den är som bäst, hetast och säkrast!

NYHET! nu även internat för vecka 26 & 27 läs mer nedan

På Sommarhockey arbetar vi med alla de färdigheter vi tror kan vara till din hjälp för att du skall utvecklas som hockeyspelare, oavsett vilken nivå du befinner dig på i dagsläget. Våra träningsmetoder och övningsval är noga genomtänkta, utvalda och kommer vara så matchlika situationer som möjligt.

Övningarna kommer givetvis vara anpassade för att tillfredsställa alla typer av spelare. Svenska Hockeyskolan kommer också lära ut ett säkert närkampsspel genom de viktigaste delarna sin unika Body Checking Clinic.

Kontakt: info@svenskahockeyskolan.se

Vecka 26

24-28 juni
Inskrivning och friåkning 23 juni
Födda 03 – 11
Anmälan

Vecka 27

1-5 juli
Inskrivning och friåkning 30 juni
Födda 03-11
Anmälan

SHS Elitehelg

28-30 juni
Födda 02-04(undantag kan göras)
Inskrivning 28 juni
Anmälan

SHS Elitevecka

1-5 juli
Inskrivning och friåkning 30 juni
Födda 02-04 (undantag kan göras)
Anmälan

Vecka 26 och 27

Pris
3995 kr – I priset ingår alla kostnader för utbildning, frukost, lunch och mellanmål. Dagläger med 3 ispass per dag varav 1 i mindre grupp.

RABATT! Spelare i Halmstad Hammers kommer erbjudas 1000kr rabatt på campen. Ange eran klubbtillhörighet när ni anmäler er.

Vi erbjuder även syskonrabatt. Skriv i eran anmälan att ni har syskon på campen så får ni en rabattkod.

Sommarhockey 2019 i Halmstad – Internat med boende på hårt underlag

Det är mycket enkelt att ta sig till Halmstad med tåg från alla större städer i Sverige. En tågbiljett för skolungdom kostar inte mycket och är både ett enkelt och ett miljövänligt sätt att resa.

På ”Sommarhockey i Halmstad 2019” kan vi därför erbjuda möjligheten att vara internatelev. För att underlätta allt ingår både hämtning och lämning på Halmstad Central om man så önskar, bara vi vet vilken tid som ni anländer. Man kan ju givetvis också ta bilen till Halmstad för att sedan lämna sonen/dottern som ”internatelev”.

Boendet kommer vara på ”hårt underlag” i Sannarpsgymnasiet som ligger i direkt anslutning till Halmstad Arena. Det man behöver ha med sig då är egen luftmadrass eller liknande samt sängkläder.

För internateleverna ingår förutom frukost, mellanmål och lunch även middag och kvällsmål.

Vi har ledare på plats nattetid som bor tillsammans med eleverna på Sannarpsgymnasiet.

Tilläggspris för internatelev:
805 SEK för perioderna 23-28 juni & 30 juni-5 juli

SHS Junior Elite Camp

Pris
28-30 juni 1995 kr (8 ispass) och 1-5 juli 3995 kr. I priset ingår alla kostnader för utbildning, frukost, lunch och mellanmål.

RABATT! Spelare i Halmstad Hammers kommer erbjudas 1000kr rabatt på campen. Ange eran klubbtillhörighet när ni anmäler er. Gäller endast Elit-veckan, inte helgen.

Sommarhockey 2019 i Halmstad – Internat med boende på hårt underlag

Det är mycket enkelt att ta sig till Halmstad med tåg från alla större städer i Sverige. En tågbiljett för skolungdom kostar inte mycket och är både ett enkelt och ett miljövänligt sätt att resa.

På ”Sommarhockey i Halmstad 2019” kan vi därför erbjuda möjligheten att vara internatelev. För att underlätta allt ingår både hämtning och lämning på Halmstad central om man så önskar, bara vi vet vilken tid som ni anländer. Man kan ju givetvis också ta bilen till Halmstad för att sedan sonen/dottern blir ”internatelev”.

Boendet kommer vara på ”hårt underlag” i Sannarpsgymnasiet som ligger i direkt anslutning till Halmstad Arena. Det man behöver ha med sig då är egen luftmadrass eller liknande samt sängkläder.

För internateleverna ingår förutom frukost, mellanmål och lunch även middag och kvällsmål.

Vi har ledare på plats nattetid som bor tillsammans med eleverna på Sannarpsgymnasiet.

Tilläggspris för internatelev:
400 SEK för helgen 28 – 30 juni
805 SEK för veckan 30 juni – 5 juli

Ingår i alla grupper:

 • 3 ispass per dag
 • Frukost, lunch och mellanmål, för internatelever även middag och kvällsmål
 • Hockeyinriktad fysträning
 • Teori
 • Lagledare på varje grupp som följer gruppen
 • Klubbteknik med produkter från Better Hockey Sweden
 • Alla deltagare får en Sommarhockey T-shirt

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften 1000 kr betalas i samband med anmälan och din plats är säkrad. Resterande del betalas senast 2 veckor innan lägret. Vid återbud återbetalas anmälningsavgiften enbart vid uppvisande av läkarintyg.

Boende och övriga aktiviteter
Destination Halmstad tipsar om boenden och olika aktiviteter som finns i Halmstad med omnejd.

Mer information och schema
Information om Sommarhockeyns program, schemaläggning, och gruppindelningar kommer under våren 2019.

Försäkring
Deltagare i SHS är försäkrade i Folksam Idrott som är en liknande försäkring som förbundet har. Vid skada skall läkarintyg bifogas till skadeanmälan.

Huvudinstruktörer

Ola Andersson, Henrik Rehnberg och gästande tränare från Nordamerika samt vår omtyckta målvaktstränare Christian Nihlgren Läs mer om oss här.

Här ser du de områden vi kommer att jobba med:

 • Fair Play och Respekt
 • Regelkunskap
 • Balans
 • Angling
 • Timing
 • Spelet med klubban
 • Kroppskontakt
 • Krympa ytor
 • Spelet vid sargen
 • Riskanalys
 • Täcka skott
 • Passningar/mottagningar
 • Åkriktningsförändringar
 • Styrningar
 • Frilägen
 • Utrustning/säkerhet
 • Skridskoåkning
 • Koordination
 • Positionering
 • Gap control
 • Blade on blade
 • Ge och ta emot tacklingar
 • Spelet kring målen
 • Box out
 • Danger zone
 • Tekningar
 • Inbrytningar
 • Skott
 • Returtagning
 • Klubbteknik/finter

Målvaktsutbildning

SHS unika målvaktsavdelning  är vi ensamma om. Målvakterna har tre pass om dagen varav ett specifikt målvaktspass med tränare från SHL. Det andra och tredje ispassen har målvakterna med sin ordinarie grupp där det ges tillfälle att träna och vidareutveckla dom tekniker dom har tränat på och lärt sig på sina specifika målvaktspass. Utöver ispassen kommer målvakterna att ha specifik målvaktsfys och teori där videoanalyser kommer vara ett inslag i utbildningen.

Matchtröjor

Svenska Hockeyskolan använder sig av unika matchtröjor som träningströjor på sina läger. Dessa tröjor lånar man, men man kan även beställa sin egen att ha på lägret och sedan ta med sig hem som minne. Priset är 399 kr och då får man tröjan med sitt eget namn och nummer på ryggen. Beställning gör man senast den 15 maj.

Body Checking Clinic och Net Drive

Body Checking Clinic syftar till att spelare lär sig att vinna fördel till pucken på ett säkert och respektfullt sätt till regler och motståndare. Vi lägger särskild vikt vid att lära spelare ett spel där våld mot huvudet undviks. Vår Body Checking Clinic ligger i linje med Svenska ishockeyförbundets syn på närkampsspel och har också mycket starka inslag från USA Hockey och Hockey Canada.

Net Drive lär spelare att skapa kvalificerade målchanser i hög fart då de kommer in i anfallszonen genom snabb och smart skridskoåkning, hårda och precisa passningar, läckra finter och snabba skott.

Net Drive är en strategi och ett spelsätt som används för att skapa målchanser. Praktiken innebär att gå i hög fart mot mål, antingen som puckförare eller utan puck och läsa av situationen var målchanserna kommer att uppenbara sig. Net Drive kännetecknas av ”attack mentalitet” där inställning, mental styrka, smartness och mod är nödvändiga komponenter. Spelare som använder denna strategi och har dessa egenskaper är mycket respekterade och värdefulla för sina lag.

Net Drive gör att spelarna i försvarande lag tvingas välja att antingen försöka hindra puckförare från att nå fram till mål eller att välja att säkra ytan framför mål, i det så kallade ”slottet”. Det tvingar även det försvarande laget att lösa situationer i högre fart. Net Drive utgör också ett hot för målvakten, dels genom ett överraskande skott från kanten och dels genom en passning över centrallinjen till en instörtande anfallare.

Net Drive medför också att puckföraren kan skjuta för returtagning så att de instörtande spelarna kan ta hand om returer i målvaktens absoluta närhet och även ta hand om de puckar som hamnar i de så kallade returytorna, vilket är vanligt förekommande i modern hockey.

Sammantaget skapar Net Drive många och högkvalificerade målchanser samtidigt som Body Checking Clinic lär spelare att förhindra dessa. Detta motiverar Svenska hockeyskolans val att på samma eller separata camper, lära ut båda färdigheterna då de går hand i hand. Våra innovativa och kreativa metoder och vårt pedagogiska förhållningssätt är nyckeln till alla deltagares utveckling. Vi är övertygade om att korrekta instruktioner, rätt teknik och repetitioner ger optimal inlärning. Vi försäkrar att alla deltagare får detaljerad individuell feedback i syfte att maximera sina inlärningsprocesser.

Vi vill med vår Sommarhockey skapa en miljö och vi anpassar våra träningar så de kan vara lämpliga för alla olika inlärningsstilar. Vi tror att vårt engagemang och entusiasm är viktiga delar för spelarnas utveckling och därför är vi mycket noga med tränarnas delaktighet och interagerande med spelarna på såväl isen, som i omklädningsrummet, i matsalen och i korridorerna. Vi anser också att tid för samtal, reflektion och kontinuerlig feedback är viktiga inslag för att skapa bra inlärningsmöjligheter för hockeyspelare.

Better Hockey Sweden

Off ice träning på Svenska hockeyskolan innebär att man jobbar med klubbteknik. På vår träning off-ice använder vi produkter från Better Hockey Sweden, Europas ledande företag inom off-ice. Fler än 40 svenska proffs i NHL tränar med produkter från Better Hockey Sweden. Vi lovar att du aldrig tidigare haft en roligare och mer effektiv träning off-ice.
 

better

Bildgodkännande finns på personen till höger (nr3) ej på personen till vänster.

Sommarstaden Halmstad

Sommarstaden Halmstad är mycket mer än bara de närmare fyrtio kilometer strand som stadens kustlinje kantas av, även om glittrande hav och sandstränder antagligen är det som de flesta förknippar en sommar i Halmstad med.

Halmstad valdes till årets sommarstad 2014 och det kan vi gott förstå. Halmstad är den gemytliga staden, där det är nära till mesta oavsett om du vill bada, shoppa, äta eller uppleva något.

Under de ljusa sommarmånaderna är förutsättningarna att upptäcka staden dessutom som allra bäst och vi garanterar att det finns något att göra för alla, även utanför Sommarhockeyskolan.

Varmt välkommen till sommarstaden Halmstad – låt äventyret börja!

Halmstad Arena

Halmstad Arena är en given mötesplats för idrott och sport. Halmstad Arena är en multiarena som erbjuder en mängd varierande hallar, lokaler och planer för såväl idrott som möten, konferenser, evenemang och mässor. Arenan fungerar som en naturlig samlingsplats där alla ska finna något som passar.

Halmstad Arena är hemmaarena och bas för omkring 30 idrottsföreningar, ca 600 ideella ledare och ca 6 000 aktiva idrottsutövare. Även om arenan också är en evenemangsarena, så är den i vardagen framför allt bas för föreningarna. Flera föreningar har även sina kanslier i arenan.

Halmstad Arena består av:

 • Fyra fullstora idrottshallar
 • Fem mindre specialhallar
 • Ishall med två fullstora rinkar och en mindre isbana
 • Äventyrsbad och simhall
 • 13 fotbollsplaner med naturgräs
 • Friidrottsanläggning
 • Åtta konstgräsfotbollsplaner
 • Och sist men inte minst vår nya skatepark

Det finns även ett gym som drivs av Actic.

Längs med hela framsidan på Arenahallen löper en 220 m lång och 8 m bred glaspiazza som binder ihop arenan vilken är perfekt att värma upp i inför sitt träningspass på t.ex. isen.

Halmstad Arenas hemsida och Facebook-sida kan du läsa mer.

arenan2

Detta tycker vi om Halmstad Sommarhockey

shs_logotyp

Med reservation för ändringar.