Falkenberg Sommarhockey 2019

när den är som bäst, hetast och säkrast!

NYHET! nu även internat för vecka 31 & 32 läs mer nedan

Information för anmälda till campen!

På Sommarhockey arbetar vi med alla de färdigheter vi tror kan vara till din hjälp för att du skall utvecklas som hockeyspelare, oavsett vilken nivå du befinner dig på i dagsläget. Våra träningsmetoder och övningsval är noga genomtänkta, utvalda och kommer vara så matchlika situationer som möjligt.

Övningarna kommer givetvis vara anpassade för att tillfredsställa alla typer av spelare. Svenska Hockeyskolan kommer också lära ut ett säkert närkampsspel genom de viktigaste delarna sin unika Body Checking Clinic.

Kontakt: info@svenskahockeyskolan.se

Vecka 31

29 juli-2 augusti
Inskrivning 29 juli
Födda 03 – 11
Anmälan

Vecka 32

5-9 augusti
Inskrivning 5 augusti
Födda 03-11
Anmälan

SHS Elitehelg

2-5 augusti
Födda 02-04 (undantag kan göras)
Anmälan

SHS Elitevecka

5-9 augusti
Inskrivning 5 augusti
Födda 02-04 (undantag kan göras)
Anmälan

Vecka 31 och 32

Pris
3995 kr – I priset ingår alla kostnader för utbildning, frukost, lunch och mellanmål. Dagläger med 2 ispass per dag samt hockefys, teknikträning och teori. Det ryktas även om en hemlig gäst…

RABATT! Spelare i Falkenbergs Hockey kommer erbjudas en rabatt på 500kr. Ange eran klubbtillhörighet när ni anmäler er.

Vi erbjuder även syskonrabatt. Ange detta i eran anmälan.

Sommarhockey 2019 i Falkenberg – Internat med boende på hårt underlag

Det är mycket enkelt att ta sig till Falkenberg med tåg från alla större städer i Sverige. En tågbiljett för skolungdom kostar inte mycket och är både ett enkelt och ett miljövänligt sätt att resa.

På ”Sommarhockey i Falkenberg 2019” kan vi därför erbjuda möjligheten att vara internatelev. För att underlätta allt ingår både hämtning och lämning på Falkenberg central om man så önskar, bara vi vet vilken tid som ni anländer. Man kan ju givetvis också ta bilen till Falkenberg för att sedan sonen/dottern blir ”internatelev”.

Boendet kommer vara på ”hårt underlag” i närliggande skola som ligger i anslutning till ishallen. Det man behöver ha med sig då är egen luftmadrass eller liknande samt sängkläder.

För internateleverna ingår förutom frukost, mellanmål och lunch även middag och kvällsmål.

Vi har ledare på plats nattetid som bor tillsammans med eleverna på skolan.

Tilläggspris för internatelev:
805 SEK för perioderna 29 juli – 2 augusti & 4-9 augusti

SHS Junior Elite Camp

Pris
2-4 augusti 1995 kr (8 ispass) och 5-9 augusti 3995 kr. I priset ingår alla kostnader för utbildning, frukost, lunch och mellanmål.

Sommarhockey 2019 i Falkenberg – Internat med boende på hårt underlag

Det är mycket enkelt att ta sig till Falkenberg med tåg från alla större städer i Sverige. En tågbiljett för skolungdom kostar inte mycket och är både ett enkelt och ett miljövänligt sätt att resa.

På ”Sommarhockey i Falkenberg 2019” kan vi därför erbjuda möjligheten att vara internatelev. För att underlätta allt ingår både hämtning och lämning på Falkenberg central om man så önskar, bara vi vet vilken tid som ni anländer. Man kan ju givetvis också ta bilen till Falkenberg för att sedan sonen/dottern blir ”internatelev”.

Boendet kommer vara på ”hårt underlag” i skola som ligger i anslutning till ishallen. Det man behöver ha med sig då är egen luftmadrass eller liknande samt sängkläder.

För internateleverna ingår förutom frukost, mellanmål och lunch även middag och kvällsmål.

Vi har ledare på plats nattetid som bor tillsammans med eleverna på skolan.

Tilläggspris för internatelev:
400 SEK för helgen 2 – 4 augusti
805 SEK för veckan 5 – 9 augusti

Ingår i alla grupper:

 • 2 ispass per dag
 • Frukost, lunch och mellanmål, för internatelever även middag och kvällsmål
 • Hockeyinriktad fysträning
 • Teori
 • Lagledare på varje grupp som följer gruppen
 • Klubbteknik med produkter från Better Hockey Sweden
 • Alla deltagare får en Sommarhockey T-shirt

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften 1000 kr betalas i samband med anmälan och din plats är säkrad. Resterande del betalas senast 2 veckor innan lägret. Vid återbud återbetalas anmälningsavgiften enbart vid uppvisande av läkarintyg.

Boende och övriga aktiviteter
Falkenbergs Turistbyrå tipsar om boenden och olika aktiviteter som finns i Falkenberg med omnejd.

Mer information och schema
Information om Sommarhockeyns program, schemaläggning, gruppindelningar, instruktörer och föreläsare kommer under våren 2018.

Försäkring
Deltagare i SHS är försäkrade i Folksam Idrott som är en liknande försäkring som förbundet har. Vid skada skall läkarintyg bifogas till skadeanmälan.

Huvudinstruktörer

Ola Andersson, Steve Baek, Andrey Levitin samt vår mycket omtyckta målvaktstränare Christian Nihlgren Läs mer om oss här.

Här ser du de områden vi kommer att jobba med:

 • Fair Play och Respekt
 • Regelkunskap
 • Balans
 • Angling
 • Timing
 • Spelet med klubban
 • Kroppskontakt
 • Krympa ytor
 • Spelet vid sargen
 • Riskanalys
 • Täcka skott
 • Passningar/mottagningar
 • Åkriktningsförändringar
 • Styrningar
 • Frilägen
 • Utrustning/säkerhet
 • Skridskoåkning
 • Koordination
 • Positionering
 • Gap control
 • Blade on blade
 • Ge och ta emot tacklingar
 • Spelet kring målen
 • Box out
 • Danger zone
 • Tekningar
 • Inbrytningar
 • Skott
 • Returtagning
 • Klubbteknik/finter

Målvaktsutbildning

SHS unika målvaktsavdelning  är vi ensamma om. Målvakterna har tre ispass/dag varav två specifika ispass med målvaktstränare från SHL. Det tredje ispasset  har målvakterna med sin ordinarie grupp där det ges tillfälle att träna och vidareutveckla dom tekniker dom har tränat på och lärt sig på sina specifika målvaktspass. Utöver ispassen kommer målvakterna att ha specifik målvaktsfys och teori där videoanalyser kommer vara ett inslag i utbildningen.

Matchtröjor

Svenska Hockeyskolan använder sig av unika matchtröjor som träningströjor på sina läger. Dessa tröjor lånar man, men man kan även beställa sin egen att ha på lägret och sedan ta med sig hem som minne. Priset är 399 kr och då får man tröjan med sitt eget namn och nummer på ryggen. Beställning gör man senast den 15 maj.

Body Checking Clinic och Net Drive

Body Checking Clinic syftar till att spelare lär sig att vinna fördel till pucken på ett säkert och respektfullt sätt till regler och motståndare. Vi lägger särskild vikt vid att lära spelare ett spel där våld mot huvudet undviks. Vår Body Checking Clinic ligger i linje med Svenska ishockeyförbundets syn på närkampsspel och har också mycket starka inslag från USA Hockey och Hockey Canada.

Net Drive lär spelare att skapa kvalificerade målchanser i hög fart då de kommer in i anfallszonen genom snabb och smart skridskoåkning, hårda och precisa passningar, läckra finter och snabba skott.

Net Drive är en strategi och ett spelsätt som används för att skapa målchanser. Praktiken innebär att gå i hög fart mot mål, antingen som puckförare eller utan puck och läsa av situationen var målchanserna kommer att uppenbara sig. Net Drive kännetecknas av ”attack mentalitet” där inställning, mental styrka, smartness och mod är nödvändiga komponenter. Spelare som använder denna strategi och har dessa egenskaper är mycket respekterade och värdefulla för sina lag.

Net Drive gör att spelarna i försvarande lag tvingas välja att antingen försöka hindra puckförare från att nå fram till mål eller att välja att säkra ytan framför mål, i det så kallade ”slottet”. Det tvingar även det försvarande laget att lösa situationer i högre fart. Net Drive utgör också ett hot för målvakten, dels genom ett överraskande skott från kanten och dels genom en passning över centrallinjen till en instörtande anfallare.

Net Drive medför också att puckföraren kan skjuta för returtagning så att de instörtande spelarna kan ta hand om returer i målvaktens absoluta närhet och även ta hand om de puckar som hamnar i de så kallade returytorna, vilket är vanligt förekommande i modern hockey.

Sammantaget skapar Net Drive många och högkvalificerade målchanser samtidigt som Body Checking Clinic lär spelare att förhindra dessa. Detta motiverar Svenska hockeyskolans val att på samma eller separata camper, lära ut båda färdigheterna då de går hand i hand. Våra innovativa och kreativa metoder och vårt pedagogiska förhållningssätt är nyckeln till alla deltagares utveckling. Vi är övertygade om att korrekta instruktioner, rätt teknik och repetitioner ger optimal inlärning. Vi försäkrar att alla deltagare får detaljerad individuell feedback i syfte att maximera sina inlärningsprocesser.

Vi vill med vår Sommarhockey skapa en miljö och vi anpassar våra träningar så de kan vara lämpliga för alla olika inlärningsstilar. Vi tror att vårt engagemang och entusiasm är viktiga delar för spelarnas utveckling och därför är vi mycket noga med tränarnas delaktighet och interagerande med spelarna på såväl isen, som i omklädningsrummet, i matsalen och i korridorerna. Vi anser också att tid för samtal, reflektion och kontinuerlig feedback är viktiga inslag för att skapa bra inlärningsmöjligheter för hockeyspelare.

Better Hockey Sweden

Off ice träning på Svenska hockeyskolan innebär att man jobbar med klubbteknik. På vår träning off-ice använder vi produkter från Better Hockey Sweden, Europas ledande företag inom off-ice. Fler än 40 svenska proffs i NHL tränar med produkter från Better Hockey Sweden. Vi lovar att du aldrig tidigare haft en roligare och mer effektiv träning off-ice.
 

better

Sommarstaden Falkenberg

I hela kommunen så bor det 40 000 invånare, varav 20 000 bor i Falkenbergs stad. Staden är belägen på västkusten och är berömd av flera olika anledningar. Bland annat så ligger Sveriges populäraste turistmål i Falkenbergs kommun. Det är naturligtvis Gekås i Ullared vi syftar på som lockade hela 4,8 miljoner personer till varuhuset år 2014. I Falkenberg hittar vi även den vackra och berömda stranden – Skrea Strand. Det är en populär strand som ligger knappt kilometern från Falkenbergs centrum. Hit kommer mängder av soldyrkande turister och invånare varje år för att bättra på solbrännan och för att koppla av.

Detta gör Falkenberg till ett perfekt sommarresmål, så ta chansen och kombinera semestern med förstklassig hockeyutbildning!

Sommarhockey Falkenberg

– Ett samarbete mellan Falkenberg Hockey och Svenska Hockeyskolan AB

shs_logotyp

Med reservation för ändringar.